Help, mijn huurder is klusser! Wat kunt u doen?

Help, mijn huurder is klusser! Wat kunt u doen?

Als verhuurder van woonruimte wordt u geconfronteerd met een klussende huurder. Uw huurder was kennelijk niet tevreden over de bestaande inrichting van de woning. Hij heeft daarom het hele pand gestript met de kennelijke bedoeling om zelf een keuken, vloer en sanitair (terug) te plaatsen. Dit alles zonder uw toestemming. U vreest dat de werkzaamheden nadelige gevolgen hebben voor de verhuurbaarheid en waarde van uw woning. In dit artikel leest u wat u kunt doen.

(Wanneer) mag uw huurder klussen?

Uw huurder mag geen veranderingen in het gehuurde aanbrengen zonder uw toestemming. Maar let op: dat geldt niet voor veranderingen, die bij het einde van de huur zonder noemenswaardige kosten kunnen worden hersteld. Daarvan is over het algemeen sprake als de herstelkosten minder dan € 500,00 bedragen. Is dat wel het geval, dan is uw schriftelijke toestemming als verhuurder noodzakelijk.

Het behoeft natuurlijk geen uitleg, dat het ongedaan maken van de door uw huurder aangebrachte veranderingen (veel) meer herstelkosten meebrengen. Uw toestemming was dus vereist. Nu deze ontbreekt, komt uw huurder zijn verplichtingen uit de huurovereenkomst niet na. Hij heeft zich dus niet als goed huurder gedragen. Wat kunt u daar nu tegen doen? Lees het hele artikel op www.opsteenvastgoedadvocaat.nl.

Gerelateerde berichten

Huuraanbod vrije sector verder gekrompen

Verkoopgolf van huurwoningen houdt aan Pararius huurmonitor Q1 2024 Vergeleken met een jaar...

Lees verder

Aanbod vrije sector verder uitgedund, huurprijzen gestegen

Wederom meer huuraanbod richting koopmarkt verdwenen Pararius huurmonitor Q4 2023 De gemiddelde...

Lees verder

Welke nieuwe regels voor verhuurders en verhuurbemiddelaars gelden vanaf 1 juli 2023?

U moet zich vanaf 1 juli 2023 houden aan regels die huurmisstanden voorkomen. Bijvoorbeeld tegen...

Lees verder

Word lid van de discussie