Thuiswerkers stellen woonwensen bij door corona

Thuiswerkers stellen woonwensen bij door corona

Meer woonoppervlakte, extra kamer en snel internet belangrijker dan voorheen

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Nederland voor de eerste keer in lockdown ging. Sindsdien werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis en volgen studenten hun studie vanuit hun slaap- of studentenkamer. Dit heeft gevolgen voor de woonwensen van huurwoningzoekenden, blijkt uit onderzoek van online platform Huurwoningen.nl onder ruim duizend woningzoekenden.

Samen met je partner werken aan de keukentafel, je aandacht verdelen tussen je collega’s en je kinderen of college volgen vanuit je slaapkamer: de pandemie brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Online platform Huurwoningen.nl, waar woningaanbieders en woningzoekenden met elkaar in contact worden gebracht, vroeg woningzoekenden in hoeverre corona van invloed is op hun woonwensen.

Het meest voorkomende antwoord? Ja, corona heeft weldegelijk invloed. Van de huurwoningzoekenden die op dit moment thuis werken of studeren, geeft 77 procent aan dat dit leidt tot veranderende woonwensen. De toenemende behoefte aan een aparte werkplek, het kunnen scheiden van werk en privé en de behoefte aan een buitenruimte zijn allen behoeften waar huurders rekening mee houden bij het zoeken naar een huurwoning.

Lees het hele artikel op www.huurwoningen.nl

Afbeelding van Joshua Miranda via Pixabay

Gerelateerde berichten

Huuraanbod in grote steden gedaald sinds invoering WOZ-cap

Huuraanbod in grote steden gedaald sinds invoering WOZ-cap Pararius huurmonitor Q2 2023 In het...

Lees verder

Huurprijs stijgt in grote steden door schaarser huuraanbod

Grote zorgen over maatschappelijke gevolgen kabinetsplannen huurmarkt Pararius huurmonitor Q1...

Lees verder

Landelijke huurprijs vrije sector daalt

Steeds minder huurwoningen beschikbaar voor nieuwe huurders Pararius huurmonitor Q4 2022 De...

Lees verder